Danmarks Fysik- og Kemilærerforening

 • Kontakt- webmaster@fysik-kemi.dk
 • *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Dynamisk vidensportal

Undervisningsministeriet lancerer den 4. august 2014 en dynamisk vidensportal med de nye Fælles Mål

Kære Medlemmer

Jeg håber i alle har nydt det gode vejr. Ferien er slut og et nyt skoleår skal til at begynde.
Jeg har modtaget nedenstående fra Undervisningsministeriet. Det er mit håb, at det kan bidrage til at lette den forandringsproces vi er en del af.

Mvh.
Peter Jensen
Landsformand

 


Undervisningsministeriet lancerer den 4. august 2014 en dynamisk vidensportal med de nye Fælles Mål  http://ffm.emu.dk. Vidensportalen skal være en hjælp til lærerne i at arbejde systematisk med læringsmål og de nye mål i undervisningen.

På vidensportalen vil lærerne fra på mandag kunne finde de nye Fælles Mål, vejledende læseplaner og undervisningsvejledningerne for folkeskolens fag og emner og tværgående emner. Derudover er der til alle de nye mål udarbejdet inspiration til, hvordan målene kan anvendes i planlægningen af undervisningen og opfølgningen på elevernes læring. Derudover er der eksempler på, hvordan de dygtigste elever kan udfordres. Derudover er der udarbejdet en generel vejledning om læringsmålstyret undervisning og inspirationseksempler på, hvordan undervisningsforløb kan tilrettelægges ud fra læringsmål.

Ministeriet opdaterer i skoleåret 2014/15 løbende vejlednings- og inspirationsmaterialet på den dynamiske vidensportal på baggrund af erfaringerne med de nye mål fra udviklingsprogrammet for forenklede Fælles Mål.

Jeg vedhæfter et brev fra undervisningsminister Christine Antorini til alle landets kommuner og skoler, hvor ministeren orienterer om lanceringen af vidensportalen og de nye mål. I brevet er der vedlagt en introduktion til de nye Fælles Mål og til læringsmålstyret undervisning.

Vi håber, at I vil videreformidle kendskabet til vidensportalen til jeres medlemmer.
Kommentarer og bemærkninger til vidensportalen er meget velkomne på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .


Med venlig hilsen
Helene Hoff
Chefkonsulent
Teamleder Fag og Udviklingsprojekter

Home DFKF-indhold Dynamisk vidensportal